lördag 19 maj 2012

THOSE WERE THE DAYS

Örkelljunga har sett sina bästa dagar

Javisst var det drag under galoscherna och fullt ös under årets stora händelse i Örkelljunga Monarki, nämligen de femtioelfte s.k. Örkelljungadagarna. Bättre dagar än så här går inte att uppleva någon annanstans i världen. Denna fenomenala folkfest har precis allt med sin blandning av allehanda lokala lallare och sköna hipsters från när och fjärran. Festivalen är helt i linje med den rent grekiska lanthandel som utgörs av Örkelljunga Monarki.

Under två underbart klämmiga dagar uppträdde här den yppersta eliten av dansband, estradörer, gycklare, ansiktsmålare, allehanda musiker, dansare, djur, serveringar, öltält, helikoptrar, hoppborgar, hycklare, tivolin, loppisar, gårdsbutiker, drillflickor, mekaniska tjurar, modelejon och plastankor.
För att nu inte tala om den traditionella marknaden med massor av knallar! Här har Rita Mitsouko slagit sig ner mitt i vimlet efter en lyckad inköpsrunda.
Påsen lär bl.a. innehålla en exklusiv 5-pack trosor av märket Björn HoppBorg inhandlad hos Sven Knallert till ett mycket bra pris.


Modevisningen utanför Susannes underbara underkläder drog i år en osedvanligt stor och entusiastisk åskådarmassa, mycket tack vare den eleganta supermodellen Linda Evangelista.

Intet nytt under kjolen
Publiktillströmningen var exceptionell även på N P Möllers Tivoli.
Här uppträdde nämligen Skäggiga Damen i åtskilliga orakade skepnader
till folkmassans både oförställda fröjd och fasa.


Slutligen kan vi notera att den omåttligt populära serveringen
hos Orvars Korvar i år slog alla tiders rekord.
Mums filibabba!

Reporter: Sven Hipster
Fotograf: Sven Smyger/Scandalpix

tisdag 15 maj 2012

VÅR I LUFTEN

Det våras för Örkelljunga

"Nu har vi vår i luften. Var har ni er, flickor?"
Ja, så kan det låta på bygden i Örkelljunga Monarki i dessa dagar.
Örkelljunga Nyheters ökända reportageteam har återvänt till redaktionen efter en vårlig utflykt i verkligheten.

Den kungliga samhällsbyggnadsbrigaden under ledning av kommendör Catastropher Johansson har tagit fram ett piffigt alternativ till alla de betongsuggor som pryder centralorten Fjantehåla. Här placerar en besjälad medarbetare på ett ytterst originellt sätt ut nymodigheterna i form av denna härligt brandgula kon.
Helt apropå har örkelljungabygdens ystra kossor nu släppts ut
på efterlängtat grönbete.
Här väntar kossan Mu på att den brunstige Tjuren från Tockarp
ska skrida till verket.

ÖTV:s omåttligt populära dokusåpa Fru söker bonde har äntligen nått den helt avgörande ronden. I Örkelljunga Monarki råder ju ingen direkt brist på bonniga typer att välja på för de här två välmeriterade finalisterna:
Ekologisk bevattning av fälten är naturligtvis en självklarhet
i denna gröna monarki.

Bilburen ungdom är som alla vet ett av Örkelljungas främsta kännetecken.
Den karismatiske frikyrkopastorn K T Knutby ses här i vad som närmast måste betecknas som tjänsteuniform. Visst är det skönt att få lufta pellevinken och visa upp sitt vräkiga vrålåk!

Några tåg trafikerar som bekant inte Örkelljunga Monarki.
Hovets järnvägsstrateg Ulla Bollert poserar istället i vårsolens glans på sin bensinslukande tjänstebil av märket Land Rover.
Den mer miljömedvetna Drottning Carina färdas minsann numera i en eldriven Toyota Hybris på sina eriksgator kors och tvärs genom sitt kungarike.

Örkelljungas Monarkis främsta tillgång lär vara den harmoniskt böljande och naturskönt vilda naturen. Buskvegetationen frodas både här och där…

Anyone for tennis?
Vid Mammas vik är det måhända dags för säsongens första dopp…
Vår reporter: Sven Fisser
Vår fotograf: Sven Smyger/Scandalpix

 
 

lördag 12 maj 2012

PÅ SPÅRET

Protestant i nakenchock

Ja, så här såg det ut när Silvia Necker satte sig grensle över järnvägsspåret strax utanför Örkelljunga Monarkis riksgräns mot den otäcka omvärlden. Denna högst sensationella nakenchock visade sig var en ohöljd protest mot att Örkelljunga är den enda monarkin i hela världen som saknar järnväg.

”Ja, Örkelljunga har ju liksom kommit lite på efterkälken och verkligen blivit landet utanför, bl.a. på grund av att här saknas s.k. spårbunden trafik”, konstaterar Silvia Necker i all sin nakna glas. ”Nu kan jag ju inte blott och bart anklaga drottning Carina för detta faktum, även om hon under sina sex år vid makten inte gjort mycket för att s.a.s. lyfta frågan om tågförbindelse med världen där utanför. Nä, de verkliga bovarna i dramat är hennes föga framsynte företrädare Kung Werner I och hans kortsiktiga hovlakejer som ju helt besinningslöst sprättade upp den gamla fina rälsen redan i slutet av
60-talet. Men detta är helt i linje med det allmänna tillståndet i denna bananmonarki. Det lär nog dröja innan man kan kliva på snälltåget söderut från Örkelljunga C. Men tja, just nu skulle jag verkligen inte ha nåt emot att ett pågatåg stannade till här ute på vischan fyllt med brunstiga ynglingar… Det kliar faktiskt lite där nere, när man som jag sitter så här och skrevar över den härligt hårda och styva rälsen…

Tja, om det nu inte går några tåg i Örkelljunga Monarki, får man göra som hovets järnvägsstrateg Ulla Bollert, nämligen att ställa sig vid vägkanten och försöka lifta. Men med blottarrocken på vid gavel ska det nog fixa sig för denna bystdrottning.
Reporter: Loket Olsson
Fotograf: Sven Smyger/Scandalpix