torsdag 6 januari 2011

PARKERING

Lösning på parkeringseländet

Efter mycket dividerande har nu H.M. Drottningen/Kommunalrådet satt ner foten i fråga om parkeringseländet i Örkelljunga. Tillsammans med sin förtrogne, hovrådgivaren Sven Luhring, har hon skissat på en lösning på
p-problemet: ”Ja, på lite sikt kommer vi helt enkelt att stänga Systembolaget. Det är ju där utanför vi har de verkligt stora problemen med helt sanslösa felparkeringar. Folk och fä i den här byn orkar tydligen inte gå mer än 5-10 meter. Man ställer sina pissiga pick-up:er och sunkiga SUV:ar på Terrassens gångytor så nära bolaget som möjligt. De största jävla fähundarna är ju dom som helt utan tillstånd parkerar i handikapprutorna. Nu är det ju lite svårt att sätta dit dessa alkoholsugna och berusningsbenägna fyllekajor eftersom dom ju helt klart är gravt mentalt handikappade själva. Det här allvarligt psykiskt störda totalrubbade white trash-patrasket borde min själ spärras in på Dårhuset för all framtid. Tyvärr är Kommunhuset redan fullt av allehanda knäppgökar.”

Drottning Carina medger att grundproblemet egentligen är utformningen av det nya Centrum med den sluttande Terrassen som skapades för några år sedan: ”Ja, den här kommunalgrå betongytan har blivit ett praktfullt magplask. Men så är ju också hela projektet ritat och konstruerat av Arkitekten från Helvetet. Den nu aktuella p-platsen är ett formidabelt fiasko. Den här trånga parkeringen har ju sin in- och utfart mitt i korsningen Bangatan-Bäckgatan och nästan inne i rondellen. Sicken placering! Men nu är det som det är och vi försöker verkligen göra det bästa av situationen.”

H.M. Kommunalrådet har istället storslagna planer inför framtiden: ”Ja, vi kommer att flytta all alkoholhantering till Högkullen. Det är ju där en stor del av kundunderlaget finns. Det markområde vi nu kommer att exploatera är Fiskdammen. Den stinkande dypölen har ju för fan inte muddrats sen slaget vid Fantehåla. Så ny fyller vi igen skiten istället! Som fyllnadsmassa kommer vi att använda allt det grus som snögeneralen Slöman och hans apatiska mannar i snösvängen inte gitter lägga ut. Sen asfalterar vi hela faderittan och placerar det nya försäljningsstället för alkohol där. Det nya systembolaget kommer såklart att bli av typen drive-in. Och vips är vi av med hela jädrans parkeringseländet och dom lata drullarna kan köpa sin flyktsoda utan att behöva lyfta på hängrövarna och lämna sina fisdoftande fordon.”  


Foto: Anne Dazumal/Nostalgiapix

Örkelljunga är ju numera en monarki med envåldshärskare och här finns alltså inget statligt alkoholmonopol längre. H.M. Drottningen kommer i framtiden att anlita den lokale alkoholhandlaren Sven Sponken på Högkullen, som ju är i bosatt i detta nergånga miljonprogramsområde, till att sköta den nya
drive-inanläggningen. Till sin hjälp får butikschef Sponken sin mångårige assistent Sven Knatting.

Alkoholhandlaren Sven Sponken (t.v.) tillsammans med assistenten Sven Knatting framför sin nuvarande lagerlokal.  Foto: Sven Finkel/Scandalpix
Förberedelserna är redan igång inför öppnandet av den nya
drive-inanläggningen. Här ser vi en prototyp till ny slimmad försäljningslokal framtagen av arkitekten Sven Sludder.


Drive-in: modell "Högkullen".  Foto: Sven Sludder
Reklambyrån Sven Fuller & Co. har dessutom skissat på en kommande annonskampanj:

Nedanstående förslag spolades dock:







Trafikreporter: Sven G. Ruus/ÖN


                        Fakta
Om lathet vore ett funktionshinder skulle samtliga kommunalanställda vara mer eller mindre funktionshindrade. Samhällsbyggnadsenheten är redan handlingsförlamad.

lördag 1 januari 2011

MONARKI

Kommunalråd kröntes till drottning

På slaget tolv på nyårsnatten övergick Örkelljunga kommun till att bli en helt självständig monarki. Och äntligen fick kommunalrådet krönas till drottning: H.M. Drottning Carina I af Örkelljunga. Hon kommer dock även att behålla sin gamla titel som kommunalråd.
Stora festligheter arrangerades runt om i den f.d. kommunen. Själva kröningen ägde rum utomhus på den nedlagda Statoilmacken vid gamla
E 4:an. Detta ljuvliga område är ju enligt gamla önskemål från det f.d. kommunalrådet numera Örkelljungas ansikte utåt. Drottning Carina var ju tvungen att snofsa upp sig inför det historiska evenemanget och hade beställt en särskild kröningskreation av Örkelljungas egen okrönte modekung Sven-Pucko Rabanne. Den kände designern valde tillsammans med festföremålet själv slutligen ut en nyenkel skapelse i skimrande rosa. Här ser vi drottningen under utprovningen av denna luftigt grisskära mundering:

Drottning/kommunalråd i kröningsdräkt  Foto: Sven-Pucko Rabanne/Pigpix
Drottningens alla hovdamer, rövslickande lakejer och hovnarren Henke von Helfwete uttryckte sin stora beundran inför Sven-Pucko Rabannes skönt skira och mycket originella kreation. Samtliga ansåg dessutom att drottningens formfulländade kroppshydda verkligen kom till sin fulla rätt.

Inne på Statoilmacken drog förfesten igång tidigt på nyårskvällen. Den numera Kungl. Hovleverantören, alkoholhandlaren Sven Sponken på Högkullen, hade försett festdeltagarna med diverse brända och destillerade drycker, samt givetvis nyårschampagne av märket Reuve Clicquot. Eftersom Drottning Carina har en viss faiblesse för kålprodukter innehöll gourmetmatsedeln denna festkväll bl.a. brunkål, grönkål och rödkål. Tillsammans med överbliven ekologisk skinka från kommunens julmiddag utgjorde dessa kåldelikatesser huvudrätten vid den kungliga förfesten. Som dessert serverades Mor Annas erotiska pipparkagor.
Nya Kungl. Hovleverantörer blev alltså både den ekologiske svinuppfödaren Sven Svinto och den likaledes ekologiske kåloldlaren Sven-Helmut Kohl. Tillsammans med Sven Sponken var dessa fryntliga herrar naturligtvis inbjudna till denna kröningsfest. Alla tre var lika glada och stolta över sina nya titlar och deltog med liv och lust i firandet.
Den imponerande utomhusscenen i Dalen hade monterats ner och fraktats till Statoilmacken för att där återuppstå igen. Huvudansvarig för detta var montör Sven Sabel vid kommunens samhällsbyggnadsenhet. Som ordningsvakter hade man anlitat medlemmar av kommunens eget ökända
MC-gäng Hells Hammers.
Den musikaliska underhållningen på den formidabla utescenen stod naturligtvis dansbandskampsvinnarna Carinaz för tillsammans med en ensemble från den karismatiske pastor K T Knutbys frikyrka. Drottning Carina själv var givetvis strängt upptagen av sin nya roll som blivande monark och framträdde därför bara i sitt paradnummer ”Leende guldbruna rövhål”, något som resulterade i stående ovationer från den överförfriskade publiken. För resten av sitt framträdande hade Carinaz engagerat det nya stjärnskottet Lolita Jönsson, numera världskändis efter det omtalade terrordramat inne på Coop i förra veckan. Lolita har förvisso en tämligen skral sångröst, men hon har ju som bekant andra företräden. Hon framträdde nämligen toppless och gjorde naturligtvis stor succé med sina välutvecklade nyårsbomber.

Rediga rattar  Foto: Sven Smyger/Scandalpix
Kvällens andra musikaliska fullträff stod den karismatiske frikyrkopastorn
K T Knutby för. Denne moderne och ungdomlige Herrens tjänare har i sin församling dragit igång en musikalisk ungdomsverksamhet med hip-hop och breakdance som huvudingredienser. Tillsammans med pastor Astor Flanell, diakonen Sven Wanker och några dansanta unga män framträdde nu pastor K T Knutby under festnatten som Sperma Spretting Boyz. Och framgången var total! Champagne och andra vätskor sprutade under det spektakulära uppträdandet som slutade strax före tolvslaget.

Efter det att Örkelljungas lokalt världsberömda klocka och blivande imposanta landmärke slagit sina tolv symboliska slag framträdde en kör under ledning av musikprofessorn Sven Swinger som förtjänstfullt framförde hymnen ”Örkelljunga über alles”. Som officiant vid själva kröningsceremonin hade hovpredikanten K G von Helfwete enrollerats. Han höll ett kort historiskt och högtidligt socialistiskt anförande innan äntligen kommunalrådet och blivande drottningen visade sig för folkmassorna iklädd sin helt sensationella kröningsdräkt. Folkets jubel visste inga gränser i den smällkalla vinternatten. Själva ceremonin avverkades därefter raskt. Det f.d. kommunalrådet svor en evig trohetsed mot sina undersåtar och hovpredikanten deklarerade att hennes nya titel nu var H.M. Drottning Carina I af Örkelljunga och placerade därefter den gyllene kronan på hennes huvud. Glädjeropen skallade och applåderna brakade åter loss över nejden. Drottning Carina lyckades slutligen tysta ner folkmassorna och tillkännagav därefter att hennes nya valspråk skulle vara: ”Går det, så går det!”, varefter jublet åter steg mot natthimlen. Hon förklarade senare för den församlade världspressen, att hon ändrat valspråk i sista stund. Hon påstod sig ha blivit inspirerad av Sperma Spretting Boyz att hon förkastat det förslag som för dyra pengar tagits fram av en fjunig managementkonsult. Hur det refuserade valspråket löd ville hon inte kommentera. 
Sprakande spektakel  Foto: Sven Smatter/Pyropix
Festligheterna fortsatte nu med grandiosa nyårsfyrverkerier i regi av kapten Sven Klänning. Effekten av den pyrotekniska uppvisningen förstärktes kraftigt av att den nya drottningen, H.K.H. Carina I, återigen fick stora besvär med gasbildning i sin mag- tarmkanal. Hon rusade ut på scenen med ändan i vädret och fyrade sen av den ena brunkålsrökaren i krysset efter den andra. Mullret från drottningens uppsvällda mage var fullkomligt öronbedövande och uppmättes senare av seismologen Sven Smeller till inte mindre än 6,7 på Richter-skalan. Jordbävningen följdes av en förödande och fullständigt kväljande luktsensation som snabbt spred sig över bygden. Odören fick folkmassorna att fly från festplatsen i full panik. Brunkålsdimman låg emellertid lika tät som vid slaget vid Lützen år 1632 och den flyende publiken var helt vilse i pannkakan.
Polis och räddningstjänst larmades och anlände förutseende nog iförda bastanta gasmasker. Tur i oturen var att räddningstjänstens chef, kapten Sven Klänning, redan var på plats i sin roll som fyrverkerimästare och han kunde med viss fördröjning organisera den fortsatta insatsen. Den första åtgärd som vidtogs inriktade sig på att få stopp på gasutvecklingen och dundret från drottningens mage. Här fick man oväntad hjälp av publiken i form av massösen Gittan Bäfver från sex- och erotikshopen Kussimurran. Med hjälp av en s.k. rövplugg lyckades hon tillsammans med räddningstjänstens expert Sven-Snorre Sturlasson få stopp på drottningens utsläpp av miljöfarliga gaser och dämpa de hälsovådliga bullernivåerna.



Drottningens juvelsmycke
Foto: Sven Rektum/Analpix


Kommissarie Sven Batong, som mycket sent omsider infann sig på festplatsen, anlände tillsammans med sina mannar i full kravallutrustning. Han befarade till en början att det rörde sig om ännu ett misstänkt terrorangrepp, men kunde blåsa faran över och återkalla nationella insatsstyrkan efter att ha konsulterat Drottningen och hennes förste Livmedikus doktor Sven Spydde.

Festkvällen, som avslutades på ett så abrupt och snöpligt sätt, fullbordades dock inför en fåtalig publik genom att man hurrade för den nya regenten Carina I och utbringade ett fyrfaldigt leve.

Ja, Gud bevare Drottningen och Fastlandet!

Hovreporter: Sven Flydde/ÖN


Avslöjande dokument

Foto: Sven J. Had
  
Den lokala webbplatsen och databasen Piggyleaks och dess grundare Sven-Julle Lasagne har lyckats komma över det dokument som avslöjar den nyblivna drottning Carina I:s hastigt refuserade kungliga valspråk. Det förslag som nu läckt ut och i sista stund ratades var:
Ein Volk, ein Reich, ein Führer!

 Grävande reporter: Sven Himmler/ÖN