onsdag 18 juli 2012

SOMMARTIDER

Sämsta sommaren



Ja, så här har det mestadels sett ut vid Örkelljunga Monarkis fashionabla badplats Mammas vik denna blöta sommar.
Den världsberömda playan har verkligen gjort skäl för epitetet Den öde strandenMen några soliga dagar har det ju trots allt funnits mellan de vandrande lågtrycken. En sådan dag passade Örkelljunga Nyheters populäre fotograf Sven Smyger på att bege sig till Mammas vik med sin kamera i högsta hugg. Och mycket riktig fann han en hel del soltörstande mammor i den härliga lilla viken:



Även den imponerande lekplatsen bestående av en gungställning lockade till sig åtskilliga mammor med barnasinnet i behåll:




Meteorologen Ove Rainer vid ÖMHI bekräftar att sommaren 2012 har varit den blötaste och kallaste i Örkelljunga Monarki sen mätningarna började år 1906. Han har ingen egentlig förklaring till vad han betecknar som den sämsta sommaren i mannamine, men skyller efter viss tvekan på H.M. Drottning Carina: ”Tja, det mesta som går snett här i monarkin är ju i och för sig hennes fel och i det här fallet kan vi konstatera att halten av skadliga växthusgaser är ovanligt hög just vid det kungliga slottet. Våra analyser har visat att detta till stor del beror på att majestätet sitter på sin tron och päser och pruttar hela dagarna och dessa illaluktande utsläpp har en kraftigt negativ klimatpåverkan, vilket alltså tycks leda till allt regnigare och kallare somrar i hela Örkelljunga Monarki.”

Vive la reine!

Reporter: Sven Stubin
Fotograf: Sven Smyger/Scandalpix


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar