lördag 25 juni 2011

MIDSOMMARSTÅNGEN

Grönt ljus för drottningen

Det är som bekant klent med officiellt midsommarfirande i Örkelljunga Monarki. Ingeborrarps friluftsmuseum håller dock på denna ursvenska tradition genom att arrangera en klassisk midsommarfest. H.M. Drottning Carina firade midsommar med sedvanlig dans runt midsommarstången på sin egen högst privata fest inne på Örkelljunga Slott.
Det kungliga residenset - Örkelljunga Slott
Särskilt privat var nu kanske inte drottningens midsommarfirande, eftersom hon dagen efter inbjöd till en informell pressträff med afternoon tea i det kungliga residensets prunkande trädgård:
”Ja, jag och min make Kungen, eller Kugen som jag kallar honom lite skämtsamt, firade enligt gamla traditioner igår. Vi fick emellertid stora problem vid resningen av själva den kungliga stången. Min makes kungliga förråd av Viagra var nämligen helt slut och apoteket Framstjärten hade just stängt för helgen. Och trots att jag drog på mig mina nyinköpta mycket sexiga underkläder, inhandlade hos Gittan Bäfver på sex- och erotikshopen Kussimurran, så ville det sig inte.
Min käre make fick inte upp midsommarstången ens en millimeter… Så vad skulle jag göra? Jag var ju redigt upphetsad inför resningen och kunde ju absolut inte låta midsommarnattens utlovade fröjder bara försvinna bort i ett sånt här redigt antiklimax. Nåt dudelidej med Kugens slake stake var ju inte att tänka på, så jag drog mig in i min kammare, låste dörren och plockade fram den stång som Gittan Bäfver prackat på mig för alla eventualiteters skull…
Objektet för min heta låga var alltså en helt sensationell och ny grön ekologisk midsommarstång. Och jag tyckte den passade väl in i Örkelljunga Monarkis gröna vision och utstuderade miljöprofil, så jag slog till på direkten. Naturligtvis är denna stång i hårdplast fullt återvinningsbar… Utan att gå in på några detaljer, kan jag avslöja att jag sen roade mig kungligt på egen hand och njöt i fulla drag under hela midsommarnatten…”
Grönt ljus för Tant Grön
 
Hovreporter: Sven Stake/ÖN
Hovfotograf: Sven Smyger/Scandalpix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar