onsdag 13 juli 2011

KUL I DALEN

Lagom kul i Dalen

Sommarunderhållningen ”Kul i Dalen” i Örkelljunga Monarki drabbades av ett redigt bakslag när artisterna vägrade uppträda på den lilla idylliska scenen.
Tomt i Dalen
Den nykomponerade trion ”Dansbandsbrudarna” hade sett fram emot att ta en helt ny och fräsch scen i besittning. Sångerskan Dolly Dolme uttrycker sin stora besvikelse så här: ”Ja, visst är det oerhört frustrerande både för oss och vår publik att behöva ställa in… Redan efter förra sommaren utlovade minsann H.M. Drottning Carina att en ny utescen skulle finnas på plats inför denna säsongen. Men den estraden ser vi ju inte ens röken av här idag. Nästa år, kanske… Pyttsan, säger jag bara. Det här imponerande rucklet står nog kvar här nästa sommar också…”
Imponerande utescen
Kollegan i ”Dansbandsbrudarna” Gunhild Darling fyller i: ”Dessutom är vi mycket missnöjda med den omkringliggande miljön. Redan förra sommaren påpekade vi att rabatterna ovanför läktaren var synnerligen torftiga och vanvårdade. Och ännu värre såg det ut nu efter vintern med mest ogräs och grus i de magra planteringarna.”
Imponerande trädgårdskonst
Gunhild Darling pepprar på: ”Nu har den puckade parkförvaltningen i sista sekunden gjort en brandkårsutryckning, strött ut lite jord och förstrött planterat ut ett antal patetiska petunior. Men alltså… folk genomskådar detta! Det känns att denna taffliga insats inte är gjord med hjärtat, utan mer som att härtill är jag nödd och tvungen. Varför man inte kan anlägga en ordentlig perennrabatt här uppe är fullständigt obegripligt. Eller begripligt - för det är tydligt att den rätta kompetensen helt saknas inom den kungliga samhällsbyggnadsenheten. För att inte tala om den här s.k. Stadsparken
i Dalen som vi ju befinner oss i. Vi dansbandsbrudar har ju korsat Sverige både på längden och tvären under våra oerhört framgångsrika turnéer, men inte någonstans har vi sett en så ynklig och torftig stadspark som här i Örkelljunga Monarki. Längst därinne står tydligen en helig stubbe övervuxen av sly, som inte någon ansvarig gider ta bort. Stadsparken här är en skamfläck för hela monarkin och i en sån patetisk park vill vi verkligen inte uppträda. Vissa estetiska krav ställer vi trots allt på den omgivande miljön…”

Sveriges sorgligaste stadspark med den heliga stubben i förgrunden
Ja, det var ord och inga visor från de chockerande upprörda dansbandsbrudarna. Nöjeslystna medborgare får alltså snällt finna sig i att årets upplaga av ”Kul i Dalen” är inställd för säsongen. Det blev alltså sådär lagom kul i Dalen i år…
Den utlovade nya utescenen lyser således med sin frånvaro och hur det blir till sommaren 2012 är det absolut ingen som vet. Nu har dock H.M. Drottning Carina och hennes marionetter till lismande lakejer tagit det sensationella beslutet att satsa två miljoner kronor på en skateboardpark i betong.
Var den ska ligga och när den kommer att stå färdig är det däremot ingen som vet. De politiska beslutsfattarna framstår som outgrundligt stabila armeringsjärn i det borgerliga betongblocket i Örkelljunga Monarki. Man anser tydligen att det ligger helt rätt i tiden att satsa två millar på en fluga som sett sina bästa dagar och som utövas av en handfull pågar. Ett konstruktivt förslag är annars att placera den nya skateboardparken i just den ödsliga Stadsparken, som ju ändå inte gör någon människa glad.

Den innersta kretsen av drottningens folkvalda politiker fortsätter nu dessutom de förtroliga samtalen om att bygga en helt ny och storslagen arena för sport och evenemang i Örkelljunga Monarki. Vad det rent idrottsliga anbelangar så är det Örkelljunga Volleybollklubb som ligger på för en ny hall till sin främlingslegion av inhyrda spelare. När denna grandiosa arena kommer att stå klar står skrivet i stjärnorna… Det politiska etablissemanget tycks lida av svårartad hybris, grandios narcissism och framträdande flockmentalitet. Den folkvalda församlingen i Örkelljunga Monarki påminner dock i verkligheten mer om VM i damfotboll: tempot är uselt, de flesta passningarna går helt fel och när man närmar sig målet skjuter man högt över eller långt bredvid…

Jaja… man får roa sig bäst man kan i Örkelljunga Monarki nu när sommarunderhållningen i Dalen är cancelled. De två väninnorna Horny Hansson och Ann Ahl hade begett sig till Dalen för att ha lite kul, men fick snopna och otillfredsställda återvända hem. Men som fröken Horny Hansson sa, när hon grenslade sin cykel för hemfärd: ”Det finns ju gudskelov andra sätt att ha kul i dalen på…”
Horny Hansson hade kul i dalen   Foto: Sven Smyger/Scandalpix
Ann Ahl hade hur kul som helst i dalen   Foto: Sven Smyger/Scandalpix
H.M. Drottning Carina var naturligtvis också på plats i Dalen med sitt entourage av fina hovdamer, men tvingades förstås besviken återvända till Slottet i sin sköna, gröna, miljövänliga el-limousine med oförättat ärende. Drottningen roade sig dock senare kungligt på egen hand och hade enligt källor inom hovet också väldans kul i dalen…

H.K.R. (Hennes Kungliga Rövhål) Carina hade kungligt kul i dalen
Foto: Sven Smyger/Scandalpix
Drottningens högst förtrogna hovdam Marina Rektum förenades med majestätet och hade under kvällens sena timmar dubbelt så kul i dalen.

Dubbelgök   Foto: Sven Smyger/Scandalpix

Reporter: Sven B Tong
Foton från Stadsparken i Dalen: Sven Fridolin/Miljöpix


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar