tisdag 25 oktober 2011

TRÄSKET

Stadspark blir skejtpark

Örkelljunga Monarkis ödsligt dekadenta stadspark har som bekant nyligen utsetts till årets fulaste av Sveriges Stadsparkers Centralorganisation (SSCO). Den finfina utmärkelsen är naturligtvis synnerligen välgrundad.
En park bestående av en simpel gräsmatta, allsköns sly och en k-märkt stubbe omgiven av diverse träd är överhuvudtaget inte värd namnet stadspark. Detta område intill den mycket lilla utescenen i Dalen har ju inte precis gjort någon människa glad det senaste seklet, utan enbart dragit ett löjets skimmer över Örkelljunga Monarki. Den kungliga hovträdgårdsmästaren borde skämmas, ta sej i Dalen och lämna in sin avskedsansökan.
Skandalös stadspark
Denna k-märkta stubbe är hur helig som helst
Redan den 13 juli i år i inlägget KUL I DALEN föreslog Örkelljunga Nyheter att det mest konstruktiva vore att förlägga den nya skejtparken mitt i den trista och torftiga stadsparken. Och mycket riktigt är denna lokalisering av projektet med en prislapp på två miljoner kronor nu på gång! Men först ska markförhållandena undersökas för att se om området håller för all den härliga betong som ska fungera som hippt spektakulär skejtpark. Och det kan bli en redig stötesten eftersom stadsparken ju är uppförd på det biotopiskt mycket intressanta gamla Örkelljungaträsket. Inte nog med att parken är anlagd på lösa boliner av trädgårdsarkitekten från Helvetet, utan den vilar sannolikt också på ytterst lösan sand. Den centrala placeringen av skejtparken är annars alldeles utmärkt och innebär att skattebetalarna på nära håll får möjlighet att se vart deras surt förvärvade slantar tar vägen. Utslaget per invånare blir kostnaden drygt två hundralappar. Om skejtarna traskat runt till samtliga medborgare med insamlingsbössor och föreslagit ett frivilligt bidrag om 200 kronor per skalle, så hade resultatet nog inte blivit någon större summa att spendera på denna fåniga fluga.
Jaja, den som lever får se hur det går med detta prestigefyllda projekt… Örkelljunga Nyheters visionära förslag låg i alla fall som vanligt i framkant:
Vi har nyheten innan den hänt!

Reportage och analys: Zven Zen Zur/ÖN
Foton från ”Stadsparken”: Sven Stubbe/Scandalpix

OBS! Sveriges Stadsparkers Centralorganisation (SSCO) bör inte förväxlas med Sveriges Satirikers Centralorganisation (SSCO)…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar