fredag 28 oktober 2011

HIMMELSK FRID


Lugnet efter stormen

Det har ju stormat rejält kring de besinningslösa buskörare som under lång tid retat gallfeber på folk i området runt Nya Torg. Minst lika upprörda har medborgarna varit över det obefintliga agerandet hos bananmonarkin Örkelljungas rådvilla representanter och den mycket passiva polis-myndigheten. Vid flera tillfällen har det varit ytterst nära att ett veritabelt medborgargarde tagit lagen i egna händer, prylat värstingarna gula och blå och bokstavligen bankat lite vett i skallen på dessa fjuniga fjöntar. Vissa förståsigpåare har dock stillsamt ryckt på axlarna och menat att Örkelljunga Monarki har just exakt de buskörare man förtjänar.
Men efter ett års apatisk letargi har nu den kungliga samhällsbyggnads-
enheten minsann tagit upp kampen mot de dönande trafikterroristerna. Mycket potenta farthinder i form av åtta betongsuggor och ett gummigupp placerades med militär precision raskt ut i territoriet i en fullständigt överraskande operation. Buskörarna togs fullkomligt på sängen av denna oväntade manöver och striden om herraväldet över Nya Torg tog full fart.

Dimman har nu lättat något efter slaget om Nya Torg och som enväldig segrare utropar sig överbefälhavaren H.K.H. Prinsessan på Ärten: ”Ja, mina mannar i Kungl. Samhällsbrigaden har verkligen satt ner foten och gjort en helt fantastiskt fin insats här på torget. Dessa optimalt utplacerade trafikhinder har fått de räliga rötäggen att fly hals över huvud rakt ut i terrängen och kvar har de lämnat ett fullständigt fridfullt torg. Nu kan de boende i området åter se på tv utan att höja volymkontrollen till max och sen sova gott om nätterna utan öronproppar. Medborgarna kan lugnt promenera runt torget och barnen stoja på lekplatsen utan att riskera liv och lem. Min nyutnämnda kungliga folkvettsstrateg har inlett en dialog med de slokörade busarna och vi kommer i framtiden att erbjuda dessa brölande brushannar miljövänligt ekologiska elbilar eller elmoppar att glida fram i runt torget. De knattrande mopedterrorister som hittills farit fram med diverse skärmössor på skallarna så fort de varit utom synhåll från polishuset, kommer vi att förse med rejäla tilltagna hjälmar. Redigt räliga rötägg som Lim Kinder, som ju föddes med en keps djupt nerdragen i den låga pannan och som fostrades i bastanta blöjor med redigt gällivarehäng, kommer att erbjudas både livrem och hängslen till sina märkeslösa jinsabyxor. I fortsättningen hoppas vi att allmänheten helt kommer att slippa se alla dessa fläskigt grisskära skinkor guppa omkring i närmiljön. Vidare kommer min folkvettsstrateg att ansvara för att alla de ynglingar i 20-årsåldern, som fortfarande slappt strosar omkring i vår moderna monarki iförda bakvända baseballkepsar av lågprismodell, åtminstone får sina huvudbonader rättvända. Det här modet var kanske väldigt trendigt ungefär när dom här kidsen föddes. Men dom är precis som Örkelljunga Monarki minst tjugo år efter sin tid…”
Helt ute - utom i Örkelljunga

Örkelljungahäng
H.K.H. Prinsessan på Ärten är lyrisk över det lugn som nu lägrat sig över
Nya Torg: ”Javisst är det fantastiskt fridfullt här nu i detta tidigare inferno av muller från fordon huller om buller och stinkande avgaser. Visserligen tog det ett år av strategisk planering och extern konsulthjälp av en projekt-
samordnare à 710 kr/tim innan alla bitar var på plats. Men resultatet är ju något som alla vi monarkister idag kan vara mycket stolta över. Lag och ordning råder åter i området och det utan någon som helst inblandning av den apatiska polismakten. Så den ständigt lika dåsige polismästaren Gäsper Bengtsson kan lugnt slumra vidare i sin törnrosasömn i sin bekväma vilstol på polishuset.  Visserligen hävdar en del självutnämnda messerschmittar att insatsen här har varit fullt förutsägbar och fenomenalt fantasilös och att det sterila torget nu förfulats å det grövsta. Man efterlyser bl.a. mer grönska och växtlighet. Nu är det så här att samhällsbrigadens trista trädgårdsmästare totalt saknar kunskap och kompetens på det här området. Hur man över-
huvudtaget planterar växter, blommor, buskar och träd i jorden på marken är en insikt som helt och hållet saknas hos lallarna inom den kungliga samhällsbyggnadsenheten. Så med denna uppenbara brist på know-how har nån mer genomgripande förändring av torget givetvis aldrig varit aktuell.
Men med denna paranta parad av betongsuggor här på torget tycker jag faktiskt att vi har lyckats skapa en härligt svinig oas i perfekt balans. För att inte tala om det häftiga kungliga guppet där borta… man får ljuvliga ilningar där nere när man studsar fram där över detta gudomligt sköna farthinder…”

H.K.H. Prinsessan på Ärten påpekar att det under mycket lång tid varit de flinande och flabbande kidsen som vitt och brett kunnat skryta om att
”Det är vi som äger byn!”. Men enligt hennes höghet är det inte längre så: ”Nänä, jag skulle kunna travestera riksgäldsbossen Bo Lundgren när han stoppades av säkerhetsvakter utanför den krisande skandalbanken Carnegie. Det är jag som äger banken, sa han i ett numera klassiskt uttalande. Jag kan väl påstå så här nu då: Det är jag som äger torget! Haha! Nu är det åter jag som regerar byn! Och när nu det stora lugnet återvänt till Nya Torg kommer vi naturligtvis att döpa om det till det mer adekvata namnet Himmelska Fridens Torg. Fattas bara annat! De dysfunktionella drumlarna är fromma som lamm och här är ju numera tyst som i graven. Det är ju mer än man kan säga om resten av Örkelljunga Monarki. Folk tror kanske att vi befinner oss i en lugn och fridfull håla i en avkrok av världen. Riktigt så är det ju inte… Under min stavgångsträning tillsammans med hovets motionsgrupp Snillen Spankulerar har jag min själ märkt att det fanimej aldrig är riktigt tyst i vår moderna monarki. När man än är ute och motionerar störs man naturligtvis ideligen av alla dessa brölande vrålåk, ettrigt knattrande moppar och mullrande motorcyklar som till synes helt planlöst envisas med att trafikera våra gator i mycket höga hastigheter. Men inte nog med det! Alltid är det nån jävel som kör sin dönande mycket miljöovänliga motorgräsklippare eller trimmer eller leker Motorsågsmassakern för att fylla på sin sura vedtrave. Och alltid är det nån jävla hemmafixare som bankar, borrar och spikar som en galning på sitt uterum eller sin terrass. För att inte tala om alla dessa hundägare som med sina aggressivt skällande vovvar stryker omkring i de lugna kvarteren bittida som sent. Och kommer man spatserande bara en anings aning ut i den närliggande terrängen, så nog fan står där nån jävel med sin morrande motorsåg och fäller träd till höger och vänster. Såvida han nu inte använder sin mycket irriterande röjsåg. Nä, tyst och lugnt är det aldrig i Örkelljunga Monarki. Den här hålan är tammefan rena rama Bullerbyn! Om vi alltså bortser från platsen där vi befinner oss just nu, nämligen Himmelska Fridens Torg…”



Reporter vid Himmelska Fridens Torg: Sven Lützen/ÖN
Fotograf vid Himmelska Fridens Torg: Sven Himmler/Friedenpix
Modefotograf: Öset Luhring/Scandalpix


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar