onsdag 16 november 2011

DESPERADO

Riksmarskalken bränner pengar

Riksmarskalken har nu, med benäget bistånd av propagandaministern, inlett en offensiv annonskampanj för att om möjligt bättra på Örkelljunga Monarkis skamfilade renommé. I stora helsidesannonser i lokalpressen tillåts han bre ut sig i flummigt filosoferande om kommunens roll i samhället sådär i största allmänhet. Den amatörmässiga layouten är en ren katastrof med rubriker som skär rakt igenom textmassorna. Innehållet är ett desperat och krampaktigt försök att visa att i princip allting är toppen i Örkelljunga Monarki, möjligtvis att någon enstaka liten detalj kan förbättras. Texten består mest av fjantiga floskler och klantiga klyschor som vem som helst kan tänka ut med röven, utan att för den skull titulera sig Förste Riksmarskalk.

Den här rent grekiska annonskampanjen riktar sig uppenbarligen i första hand till de redan frälsta. Vanligt folk som har försökt läsa kungörelsen från början till slut har inledningsvis mest gäspat, för att därefter drabbas av akut narkolepsi. Den här mycket mossiga typen av unken propaganda har passerat bäst-före-datum för mycket längesen. Det krävs betydligt djärvare och klatschigare grepp i dagens mediesamhälle för att överhuvudtaget väcka någon som helst uppmärksamhet hos den modernt medvetne medborgaren. Den här glöttiga och minst sagt taffliga annonskampanjen bidrar inte på något som helst sätt till att stärka Örkelljunga Monarkis varumärke – snarare tvärtom. Vill man hamna på den kuliga lattjolistan krävs ett redigt helikopterperspektiv och en betydligt kreativare, fräsigare, skojsigare och intelligentare marknadsföring än denna pretentiösa propaganda. Allt annat är grovt slöseri med skattemedel.

Som självutnämnt PR-geni tycks den lallande Rikskanslern helt sakna kompass. Vill man åstadkomma ett redigt rejält medialt genomslag och väljer att spendera pengar på monumentala meningslösheter är det bättre att göra som Gudrun Schyman gjorde under politikerveckan i Almedalen, nämligen att bränna upp 100 000 spänn på en utegrill. Och det är väl minst det beloppet som denna patetiska propagandakampanj orkestrerad av en egoboostande riksmarskalk kommer att kosta skattebetalarna i slutändan…
Schyman skyr inte elden   Foto: Sven Brandman/Scandalpix
Riksmarskalken hotar nu med att regelbundet ”leverera kvalitet och resultat”
i form av nya annonser framöver. Bäva månde medborgarna i Örkelljunga Monarki inför dessa dystra framtidsutsikter! Den nesligt avpolletterade ekonomiministern, som levererade den ena grava försummelsen efter den andra i sin havererade tjänsteutövning har inte som man kan tro fått en spark i röven, utan istället upphöjts till ”kvalitetsutvecklare” med svinigt fet lön. Det är på den nivån man nog bör betrakta Rikskanslerns fina ord om att ”leverera kvalitet och resultat”. Lismande lakejer i Kanslihuset som totalfloppat i sin yrkesutövning sparkas som regel snett upp till vänster och befordras därefter till ”utvecklare” av ditten och datten med mycket diffusa arbetsuppgifter och med mycket hög lön. Antalet dubbelkommandon inom den kungliga administrationen är legio. Den utslitne förre Riksmarskalken skuggar nu sin efterträdare, men med titeln ”näringslivsutvecklare”.
Rena rama Svinarp, alltså…

Den store ledaren har nu börjat rota i sin föga innehållsrika verktygslåda och att fokuserat studera sin mycket tunna katekes inför nästa genidrag i Örkelljunga Monarkis stora strategiska charmoffensiv. Enligt anonyma källor i det överbefolkade Kanslihuset lär nästa steg i väckelsekampanjen vara en Elefantbild på Drottning Carina, inspirerad av tidningen Bildjournalens kolossala framgångar på 60-talet…

Sven Springer
Chefredaktör och ansvarig utgivare Örkelljunga Nyheter

1 kommentar:

  1. Var det den här bloggen som polisanmäldes? Ja, man kan naturligtvis få tycka vad man vill om innehållet, men det är faktiskt riktigt roligt ibland. Jag bor själv inte i Ö-a och är inte närmare insatt i de kommunala händelserna. Bloggen är väldigt välskriven och språkkänslan är utomordentligt fin. Texterna är oftast mycket påhittiga och fantasifulla. Som språklärare måste jag särskilt berömma alla fyndiga och halsbrytande allitterationer. Bloggen är spännande läsning för alla språkintresserade!
    ANNA B

    SvaraRadera