måndag 26 december 2011

HELIG KO

Hur helig som helst

Örkelljunga Monarkis stora galakväll på lillejulafton där Årets Julgris 2011 korades under pompa och ståt, innehöll ytterligare ett stort antal premieringar av hedervärda undersåtar. En specialjury bestående av kritiskt granskande medborgare utsåg inte helt oväntat hovets kvalitetsutvecklare Kerstin Gnidén till mästartiteln i kategorin Årets Kossa.
Juryns mycket välgrundade motivering löd så här: ”Kerstin Gnidén tilldelas utmärkelsen Årets Kossa för sin fenomenala förmåga att mjölka Örkelljunga Monarki på 50 000 kronor i månaden genom att med mycket minimal arbetsinsats absolut inte utveckla någonting annat än kvaliteten på lönekuvertets tjocklek. Trots alla sina tidigare tillkortakommanden i sitt ämbete som ekonomistrateg är hon hur helig som helst.”

Kerstin Gnidén förlänades som välförtjänt triumfator en guldkantad bonus på tolv feta månadslöner och kan således fortsätta att skratta hela vägen till banken. Utmärkelsen innebär dessutom gratis räkmackor livet ut...
Och som om inte detta var nog, adlades den euforiska kvalitetsutvecklaren och kan i fortsättningen titulera sig baronessan Kerstin af Gnidén.
Här nedan ser vi glimtar av hennes formidabla tackföreställning från estraden i den fullsatta Dalen. Som assistenter i detta akrobatiska nummer betitlat Hur girig som helst, hade hon en annan helig ko, samt naturligtvis sin trogne parhäst Tom Jones, alias Tjuren från Tockarp.

ÅRETS TOMTE
Kungens kaffeflicka Julia Grahn valdes enhälligt till Årets Tomte
i Örkelljunga Monarki. Enligt hovets pressekreterare Lalla Hansson lär
Hans Majestät ha smackat belåtet vid anblicken av fröken Grahns behag och yttrat de numera bevingade orden ”Sicken pingla!”, varefter han vände blad i ett tummat nummer av tidningen Piff. Kungens lilla pingla hyllades med en redig bigsize påse innehållande Kongen af Danmarks bröstkarameller.
Den danske honorärkonsuln Svend Boller var givetvis prisutdelare.

ÅRETS JULPYNT

Glittrande glad blev naturligtvis hovets bunga-bungasamordnare Gaby Glitter när hon i kategorin Årets Julpynt belönades med bling-bling i form av en grandios guldmedalj för dessa fantasifulla kreationer:

ÅRETS HOVLEVERANTÖR

Föga överraskande kammade Riksmarskalken hem titeln
Årets Hovleverantör. Den stränga tävlingsjuryn motiverade beslutet så här: ”Riksmarskalken har korats till Årets Kungliga Hovleverantör för att under år 2011 ytterst förtjänstfullt visat sig besjälad av att leverera kvalitet och resultat till medborgarna i Örkelljunga Monarki.”
Nu är det ju inte precis så att Riksmarskalken närmare har specificerat exakt vad för slags kvalitet det ska vara på den kvalitet och det resultat han levererar. Åtskilliga skeptiska medborgare anser med rätta att Riksmarskalkens dubiöst diffusa ambitioner i praktiken innebär att kvaliteten på hans famösa leveranser är usel och att resultatet är undermåligt.
Nåväl, priset till Årets Hovleverantör bestod av check på exakt
67 000 riksdaler guldmynt samt en klapp på axeln.

Råmande Reporter: Sten Ollon/ÖN
Fotografer: Mamma Mu/Holycowpix och Chris Mas/Scandalpix
 

1 kommentar:

  1. HAHAHA! Det här är hur bra som helst! Det finns tydligen begåvat folk i Ö-a monarki oxå.
    Kung Christian

    SvaraRadera