söndag 17 april 2011

NOTISER

Till salu: 3000 meter hinder

En månad efter H.M. Drottning Carinas senaste utspel angående buskörandet i Örkelljunga centrum har absolut ingenting hänt beträffande de mobila hinder som kommunen köpt in och sedan tagit beslut om att placera ut. Det är nämligen fortfarande fritt fram för fartdårar på gatorna runt Nya Torg. Drottningen har beviljat en kort audiens för att reda ut frågan: ”Ja, vi i kommunledningen är som vanligt totalt handlingsförlamade när det gäller det här buskörandet. Vi försökte ju skylla den inställda utplaceringen av hindren på den stränga vintern, men det går ju inte folk på nu när det våras ibland bergen… Så det är väl bara att erkänna att vår fullständigt paralyserade hinderstrateg Sven Piggelin har gått bet på uppgiften. Han har efter en månads planering fortfarande inte en susning om hur han på ett optimalt sätt ska formera dessa trafikhinder för att få stopp på dessa satans busar och deras enerverande terroriserande av ortsbefolkningen. T.o.m. vår eminenta avstängningsstrateg, den koketta Fröken Johansson, som lyckades så utomordentligt väl med att spärra av de kommunala trapporna, är totalt renons på konstruktiva idéer. Så nu har vi helt sonika beslutat att försöka sälja skiten istället. Så den som är intresserad av 3000 meter hinder till ett bra pris kan alltså höra av sig till mig per telefon 0435-55006.”

Grus i maskineriet

På Örkelljunga Monarkis hemsida har man kunnat läsa att startskottet för årets insamling av grus från kommunens gator, torg och trottoarer gick den 28 mars klockan 06.00! Och denna kungörelse apostroferades faktiskt av ett utropstecken! Men sedan dess har inte mycket hänt. Den stackars pågen som körde den mycket lilla maskinen med den mycket lilla sopborsten drabbades efter bara några timmar av utmattningssyndrom. Han är fortfarande sjukskriven och enligt uppgift fullständigt utbränd. Näste man som tog över sopmaskinen råkade efter bara några timmar köra rakt in i en av de otaliga kommunala betongsuggorna. Fordonet demolerades och befinner sig nu på verkstad vid kommunens gatuförråd på Betongsuggevägen. Summa summarum är det således inte många hekto grus som samhälls-
byggnadsenheten (även känd som Bekvämlighetsinrättningen) lyckats samla ihop hittills. "Arbetsinsatsen" är alltså precis som vanligt inte någon direkt fjäder i björken för denna exceptionellt apatiska Einheit. Att sen på hemsidan påstå att endast ett fåtal villaområden återstår att sopa är en ren och skär lögn från dessa svinpälsar. Så de medborgare som spankulerar på t.ex. Örkelljungas prestigefyllda Terrass och i dess omgivningar får finna sig i att vada omkring bland grussträngarna under överskådlig framtid. Örkelljunga Monarki är nu inte bara Sveriges grisigaste kommun utan även den grusigaste.

Senaste nytt om Örkelljungadagarna

Arrangören av dessa festliga marknadsdagar har lyckats kontraktera den kommunala samhällsbyggnadsenhetens eget dansband Lazy Pigz med den fjolliga vokalisten Kristi Brud Johansson för ett exklusivt framträdande.
H.M. Drottning Carina har som bekant slarvat bort sitt Kungliga Bibliotek och nu under en längre tid saknat grundvalen för sin s.k. Carinadoktrin, nämligen Mein Kampf. Den som är villig att donera ett exemplar av denna bok till drottningens bibliotek kommer att efter uppträdandet av Lazy Pigz rikligen belönas och ur H.M. Drottningens hand då få erhålla Carinamedaljen
av betong i femtioelfte storleken. Hej Hitler!

Notischef: Sven Spydig/ÖN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar