söndag 3 april 2011

KUNGLIGHETER

Kungarna av Nya Torg

Dokusåpan Kungarna av Nya Torg blev ju en formidabel tittarsuccé under höstsäsongen. Nu fortsätter inspelningarna av nya avsnitt från Örkelljungas eget vilda västern. Till vårsäsongens nyheter hör att H.M. Drottning Carina helt givit upp sin fåfänga kamp mot buskörarna och abdikerat från tronen.
Nu är det kungarna av Nya Torg som regerar i ensamt majestät! Örkelljungapolisens s.k. insatser med utlovad punktmarkering av buset visade sig bara vara ett kraftfullt slag i luften och kommissarie Sven Batong och hans impotenta mannar har kastat in handduken för längesen. De fjuniga kungarna kan alltså ostört fortsätta att döna och slira sig fram genom gatorna runt Nya Torg. ”Vi äger byn!” vrålar en av de nya härskarna och fortsätter sin hejdundrande triumftripp runt torget
.

I dokusåpans nya avsnitt står alltså Drottning Carina totalt maktlös och apatisk bredvid och tittar på. Den glappkäftade regenten har gjort åtskilliga verbala utspel det senaste halvåret angående buskörandet. Hon låter munnen gå och kommer dragandes med tomma tunnor som inte ens skramlar. Men det är mycket långt från ord till handling. Inga som helst konkreta åtgärder eller resultat har kunnat redovisas. Enligt samstämmiga vittnen har buset tvärtom eskalerat och prognosen är att det bara blir värre och värre. Örkelljunga Monarki har blivit Laglöst land. Och hur attraktivt känns detta inför framtiden för den indolenta kommunledningen?

H.M. Drottningen anser dock att man vidtagit nödvändiga åtgärder för att få stopp på buslivet: ”Vi har faktiskt köpt in mobila hinder, men vintern kom emellan och vi kunde inte placera ut dem eftersom de mycket bekväma snöröjarna inte lyckades få bort nån snö från området. Vi har tagit ett beslut på att 3000 meter hinder ska placeras ut, men riktigt när vet jag inte. Vintern kan vara mycket lång i Örkelljunga… Exakt vad det är för stridsvagnshinder känner jag inte till, men jag antar att det rör sig om betongsuggor av mycket robust typ. Vår betongsuggestrateg Sven Piggelin arbetar just nu med den optimala utplaceringen av dessa fordonshinder. Men det kan ta sin tid… Den gode Sven har så inihelvete svårt att få tummarna ur röven när det är skarpt läge. I kommunledningen har vi ju försökt skaffa oss en grön profil genom att ta beslut om inköp av 1 (!) st. elbil. Vår nya miljöstrateg Ebba Grön, som leder arbetet med den mycket flummiga visionen Gröna Örkelljunga, har föreslagit av vi förser busungarna med just miljövänliga elbilar. Tanken är kanske god i sig, men vid närmare begrundan så faller den här idén ganska så platt till marken. Elbilar dönar som bekant inte det minsta… och outhärdligt enerverande buller är exakt vad buskörarna eftersträvar när dom stampar pellen i botten. Så det behjärtansvärda förslaget har vi skippat. Istället har stridsledningscentralen på kommunborgen just annonserat ut en helt ny tjänst som folkvettsstrateg. När denne väl är på plats kommer de små flinande glina förhoppningsvis att få lära sig att veta hut en gång för alla. Deras likgiltigt loja föräldrar och våra passiva pedagoger i skolorna har ju totalfloppat på den punkten.”


Toilette royale   Arkivbild/ÖN
Eftersom vi befinner oss på Nya Torg passar H.M. Drottningen på att stolt förevisa den imponerande urinoar som uppförts på platsen: ”Ja, den enda offentliga toaletten i byn, den på parkeringen nedanför posten, är ju låst och stängd för gott. Vår toastrateg, den pimpinetta fröken Johansson, har förklarat att rören fryser sönder när det blir minusgrader. Nu är det tydligen så att detta gäller även för de här urinrören när det är plusgrader… Denna gamla klassiska bekvämlighetsinrättning är numera alltså bara inrättad för att vara så bekväm som möjligt för den bekväma personalen på samhällsbyggnadsenheten. Men nu har vi minsann satsat ordentligt och istället byggt den här nya och betydligt flashigare pissoaren här på Buskörartorget för den nätta summan av 700 000 kronor. Denna anläggning är de facto Sveriges dyraste offentliga toalett! Men det är absolut väl investerade slantar. I förtroende kan jag säga att jag själv på lediga stunder brukar glida ner hit från kommunhuset för att lätta på trycket. Jag brukar klättra upp i den där höga rutschkanan och sen sätta mig inne i det fina blanka röret - ”Urinröret” som jag kallar det lite skämtsamt… Sen drar jag ner elastabrallorna och tangatrosorna och slår en drill. Det är så skönt att både se och höra hur det guldgula pinket forsar fram och porlar ner längs den stålblanka pisserännan. Det är förresten inte för inte som jag är hedersmedlem i Drillflickorna…”

Den massiva och hårda kritiken mot den tama, tafatta och taffliga örkelljungapolisen angående buslivet runt Nya Torg har som sagt inte haft någon som helst effekt. En av de sju dvärgarna på poliskontoret är den ständigt sömnige stationschefen Gäsper Bengtsson. Denne sanslöst nonchalante teflonman har en arrogant attityd med evinnerliga bortförklaringar som inte hör hemma hos en samhällets tjänare. Mycket riktigt har nu justitieminister Beatrice Fnask reagerat och via mellanhänder resolut omplacerat Gäsper Bengtsson till en tjänst som utredare i Svinarps polisdistrikt.



Polisintendent Mutta Byling
i minimalistisk uniform
Foto: Sven Smyger/Scandalpix
Ny stationschef i Örkelljunga blir istället intendent Mutta Byling med imponerande meriter från nationella insatsstyrkan. Kommissarie Sven Batong välkomnar den nya stationschefen: ”Ja, det här är nåt annat än den mesige Gäsper Bengtsson. Mutta Byling är en kvinna som verkligen vet hur man använder en batong. Så nu kommer vi utan tvivel att i rödaste rappet få lite pli på dom här brölande fjortisarna som dönar omkring runt torget och tror att dom äger hela världen… Det kommer att bli typ hårda tag i Prag för dom här räliga pissepågarna i fortsättningen… ja, fy för sören... dom kommer att få det hett om öronen.”
   
Örkelljunga Nyheter har i ett flertal artiklar uppmärksammat det tilltagande buslivet i Örkelljunga centrum. Vi har grundligt analyserat fenomenet ”buskörning” ur olika aspekter. Den här företeelsen är helt uppenbart mer utbredd i lilla Örkelljunga än någon annanstans. Den karakteristiska mentalitet som ligger bakom dessa busfasoner är ett tydligt symtom på tillståndet i denna gudsförgätna avgrundskommun.

För den som är intresserad av våra tidigare artiklar rekommenderar vi läsning av följande inlägg: BUSKÖRNING, MERA BUS och TERRORISTER.

För den som är intresserad av den destruktiva landsbygdsmentalitet som lagt grunden för buskörandet i avkrokslandet Örkelljunga rekommenderar vi filmen ”Odjuret” av Emil Larsson och Martin Jern.

Reportage: Sven ”Pink” Floyd orkbilder@gmail.com


Pigga turisttips finns nu under rubriken
Örkelljunga Tourist Information

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar