måndag 28 mars 2011

ELITEN e liten

Eliten lämnar Örkelljunga

Nu är det ju inte precis någon nyhet att eliten lämnar Örkelljunga åt sitt öde. Denna förödande Braindrain omfattar i första hand alla de begåvade och talangfulla ungdomar som lämnar sin torftiga hembygd för vidare studier, intressanta jobberbjudanden och nya spännande miljöer. Kvar blir medelmåttorna och de vars enda sätt att visa att man är någon är att trycka gaspedalen i botten och sladda runt i centrum. Sitter stilla i båten gör ju också de allt talrikare pensionärerna. De cementhäckar som lyckats få en tjänst i kommunen stannar också kvar för att kunna fylla plånböckerna med ännu mer av skattebetalarnas pengar i väntan på att pensionen ska börja ticka in. Nu tillhör ju i och för sig inte de kommunanställda och de förtroendevalda politikerna eliten precis… och det är väl därför som dom så desperat klamrar sig fast vid sina bekväma vilstolar.

Det ryktas emellertid på bygden att (Bak)eliten delvis också är på väg att lyfta på baken. KB System har planer på att flytta verksamheten till Åstorp. Det är ju dit som även Migrationsverkets slappa förvar är på väg att försvinna. Alldeles nyss ägde den femtioelfte rymningen från denna svängdörrsinstitution rum. Tja, vem vill inte fly från Örkelljunga...? 

H.M. Drottningens eget KB (Kungliga Biblioteket) har också lämnat Örkelljunga. Nu bestod det i och för sig bara av en enda bok, nämligen
Mein Kampf. Den försvann i alla fall spårlöst under drottningens statsbesök
i New York.

Ja, eliten e liten i Örkelljunga och intelligentian finns i huvudsak samlad på Örkelljunga Nyheters genialiska redaktion.

Sven Flydde/ÖN orkbilder@gmail.com

************************************

Pigga turisttips finns nu under rubriken
Örkelljunga Tourist Information

1 kommentar:

  1. Roy-Larsa Svenz, egen-företagare2 april 2011 kl. 23:41

    Det är med bestörtning jag tar del av nyheten att Hennes Majestät har förlorat sin bok. Oaktat att man alltid bör iakttaga stor vaksamhet när man dristar sig utsocknes, så vet jag själv av egen dyrköpt erfarenhet att detta inte alltid förslår. Nåja, skadan förefaller vara skedd, men det kanske går att reparera - måhända någon annan läskunnig lokalpatriot har ett extra exemplar att donera. Detta skulle jag själv kunna tänka mig, i synnerhet om jag därmed i gengäld fingo någon symbolisk hedersbetygelse, som att utnämnas till kunglig dokrindonator, eller motsvarande, vid en anspråkslös men värdig ceremoni under Örkelljungadagarna.

    SvaraRadera