tisdag 28 december 2010

TOPPEN

Tappar tre toppar

Tre topptjänstemän i Örkelljunga kommun har fått sparken. Socialchefen och stadsarkitekten har redan slutat och kommunchefen gör inom kort sin sista arbetsdag. Samtliga har misslycktas med det mesta i sina uppdrag och gjorde sig till slut omöjliga som moderna ledare inom kommunal förvaltning. Kommunen har nu inlett en rekryteringsprocess för att få fram nya toppchefer. Uppdraget har gått till den lokale svinuppfödaren och headhuntern Sven Svinto på rekryteringsföretaget Open Space Pig Management.
Sven Svinto hade vaskat fram en het kandidat till posten som socialchef: ”Ja, jag hade lycktats få fram ett lagom inkompetensutvecklat fruntimmer till den här tjänsten, men i sista stund hoppade hon av. Det var efter en samtalsintervju med kommunalrådet som hon fick kalla grisfötter och kastade in handduken. Hon påstod sig ha fått dåliga vibrationer vid sitt möte med den bedagade betongsuggan. Ja, vem får inte det, förresten..? Nåväl, nu har jag i alla fall handplockat ytterligare tre aspiranter till jobben som kommunchef, socialchef och stadsarkitekt.”
Här ser vi de tre kandidaterna i tur och ordning:

Tre toppenkandidater  Foto: Sven Svinto/Pigpix
Sven Svinto hoppas nu förstås att samtliga kandidater ska falla kommunledningen på läppen vid de fortsatta djupintervjuerna. Kommunalrådet har låtit göra en omvärldsanalys för att bättre kunna hantera de höga löneanspråk som dessa topptjänstemän kan tänkas ställa: ”Ja, den omvärldsanalysen gick helt enkelt till så att jag ringde upp min kollega Lars-Göran Bengtsson i Svinarp och frågade vad hans topptjänstemän har för löner. Sen halverade vi dom beloppen och den summan är vad vi nu erbjuder de hugade kandidaterna till våra kommunala toppjobb. Omvärldsanalysen visade vidare att hela universum snurrar runt Örkelljunga och att JAG befinner mig mitt i dess epicentrum. Så nu vet du det…”
Örkelljunga kommuns pompöse personalchef Sven Tulipanaroos är naturligtvis också involverad i rekryteringsprocessen: ”Ja, alltså de kandidater som söker arbete i vår gudomliga kommun är ju i första hand personer som befunnit sig i utförsbacken sedan födseln. Får dom sen jobbet här så ser vi det som ett avstamp, ett steg på vägen mot den totala förnedringen och undergången. När cheferna sen går vidare till nya arbetsuppgifter i någon annan nergången kommun, så hamnar dom i en ständigt neråtgående spiral för att slutligen befinna sig i tomma intet. Så ska slipsen dras i en rejäl rekryteringsprocess…”

Sven Svinström/ÖN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar