tisdag 1 februari 2011

TÄVLING

Dum domare dummast

En fånig tävling i frosseri har ägt rum i Örkelljunga Monarki. Spyakonditoriet hade utlovat ett förstapris på 5 000 kronor till den som på tio minuter kunde klämma i sig flest kletiga semlor. Tre trötta politiker hade utsetts till domare. Reglerna var dock synnerligen oklara. Segraren pressade t.ex. först ut grädden på tallriken och åt sedan bara själva bullarna. Tio stycken semlor lyckades han på det viset proppa i sig.
Temla   Foto: Sven Sventon
Ordförande i domarkommittén var minsann ingen mindre än kommunfullmäktiges nye maktfullkomlige ordförande. Han kanske kunde ägna sig åt andra saker än att göra sig och Örkelljunga Monarki till allmänt åtlöje. Men visst, allt som håller kommunfullmäktige-
ordföranden borta från politiken välkomnas!

Visserligen var det hela en ovanligt dum tävling, men nog är en dum domare dummast av allt. Förstapriset delades dock ut av bagarens dotter Else. Den insatte anar naturligtvis att hon kanske är mera känd under smeknamnet
Bak-Else.
Konditor Sven Semmelberg trodde väl att han gjort en smart PR-kupp, men där satte han nog semlan i vrångstrupen. Frosseri är en dödssynd. Och all reklam är inte bra reklam. Semmelkunderna vallfärdar nu till konkurrenten på Café Snäckan. Där slipper man hopplöst tramsiga jippon.


Fakta   Den korrekta benämningen på semla är egentligen fastlagsbulle. Premiärdag för denna bulle är på fettisdagen och inget annat. I år infaller fettisdagen den 8 mars. Att äta fastlagsbulle före denna dag är en dödssynd. För att undvika den värsta fetmaepidemin rekommenderar förste livmedikus doktor Sven Spydde ett intag av en styck fastlagsbulle per person och år och då endast på själva fettisdagen.

Reportage och research: Sven Sventon/ÖN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar