onsdag 16 februari 2011

UTNÄMNING

Ny lakej vid hovet

H.M. Drottningen har utsett Sven Ruggby till ny förste hovlakej i Örkelljunga Monarki. Den tidigare benämningen på denna tjänst var kommunchef.

Utnämningen kom överraskande eftersom befattningen inte annonserats ut i laga ordning. Detta är dock inte något som bekymrar hennes majestät Carina: ”Nä, visserligen är detta kommunens högsta tjänstemannajobb, men vafan, i Örkelljunga är det ju ändå jag som bestämmer allt. Så varför slösa pengar på sånt tjafs som annonsering? Dessutom får man inte jobb i den här förlegade kommunen utan att utnyttja sina intima kontakter. Nä, jag råkade helt enkelt s.a.s. stöta på Sven Ruggby under nån meningslös konferens och sen hade vi ett informellt möte på ett informellt hotellrum och så var saken biff. Visserligen har min avpolletterade företrädare på kommunalrådsposten varit ute och fiskat i grumliga vatten och visat intresse för jobbet som just kommunchef, men responsen överallt har varit lika med noll. Nu har som bekant dessutom min inkompetenta fürste ekonomilakej äntligen fått foten, så jag får väl fortsätta jakten efter ännu en ny lakej. Håhåjaja, den här personalflykten tycks aldrig ta slut…”

H.M. Drottningen redogör nu för Sven Ruggbys imponerande CV: ”Hans främsta merit sedan tidigare är ju tjänsten som kommunstrateg i Svinarp, men jag kan avslöja att han även har andra kvalifikationer. Han är visserligen lite till åren, men fortfarande väldans viril och mycket välutrustad. Hade han bara varit neger också, så hade vi naturligtvis kunnat kamma hem lite politiskt korrekta pluspoäng i vår imposanta invandrar- och integrationsplan. Men Sven Ruggby får duga tills vidare… Han blir ju ändå bara ännu en liten knähund och liksom bara en chic accessoar i min maktutövning. Han har ju inte så långt kvar till pensionen heller…”

Förste hovlakej Sven Ruggby
Foto: Sven Smicker/Royalpix


För de medborgare som önskar gratulera Sven Ruggby till hans nya befattning som förste hovlakej är det öppet hus (och öppen gylf) 
i hans fashionabla hem på Sängvägen 6 i Rya by.

Hovreporter: Sven Smisker/ÖN




Kommentar

Det är knappast någon slump att fem hovlakejer (kommunchefen, socialchefen, ekonomichefen, turistchefen och stadsarkitekten) inom loppet av några månader nu fått kicken från hovet (kommunhuset). Det är något som är ruttet i Örkelljunga Monarki.

H.M. Drottningen rekryterar nya lakejer efter eget gottfinnande och delar ut förläningar till de avgående. Den sege kommunchefen får fortsatt förtroende i en ny befattning, men med mycket oklara arbetsuppgifter och mycket hög lön. Likadant är det med den avgående ekonomichefen Kerstin Gnidén. Hon får fortsätta att arbeta med ”utvecklingsfrågor” till en fürstlig lön. Efter sig lämnar hon en ekonomiavdelning i kaos. Hon vill slippa ansvar, men ändå sno åt sig ännu lite mer av skattebetalarnas pengar.

Kerstin Gnidén uppger att hon önskar trappa ner, men det har hon som bekant gjort ända sen hon började sin anställning år 2002. En rakryggad hovlakej som så fullständigt misslyckats med sitt fögderi hade naturligtvis tackat för sig och lämnat byggnaden för gott. Men fru Gnidén klamrar sig envetet fast vid den lukrativa sysselsättningsterapi som H.M. Drottningen så generöst erbjuder henne.

Nej, Kerstin Gnidén borde trappa ner någon annanstans än i Örkelljunga Monarki. Hon är ju bosatt i lyxlirarnas semesterparadis Torekov och kunde kanske nöja sig med att mata duvorna där för att sedan fortsätta att frottera sig med de andra miljonärerna på gräddhyllan.

Sven Springer
chefredaktör och ansvarig utgivare Örkelljunga Nyheter

Fotnot: Ovanstående kommentar refuserades även den av
Högsta Domstolen på hd.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar