måndag 15 november 2010

DANSBANDSKAMP


Carinaz dansar vidare

Kommunens sponsrade marknadsföringsbuss till Dansbandskampen i Norrköping blev en stor framgång. Enligt kommunalrådet (och initiativtagaren) står nu företagen på kö för att etablera sig i Örkelljunga. Privatpersoner runt om i landet har hört av sig och många har planer på att omedelbart flytta hit. En av dessa är förresten Mona Sahlin som nu letar efter en ödslig och övergiven plats att dra sig tillbaka på. Vidare har efterfrågan på sjönära tomter i Hjelmsjöstrand och bostäder i Ejdern ökat lavinartat. Turistchefen ser en strålande säsong framför sig med fullbokade hotell, rum, stugor och campingar. Snacka om succé!
Kommunalrådet var ju både reseledare under busstrippen och uppträdde senare som sångerska i Carinaz – Örkelljungas orkesterbidrag till denna lysande dansbandstävling. I likhet med medlemmar i konkurrenterna Donnez har hon minsann också gått i musikskolan i Örkelljunga. Trots detta har Örkelljungas svar på Kikki Danielsson en ganska skral sångröst och för det mesta sjunger hon som en kratta.
För den som inte vet vad en kratta är kan vi på ÖN meddela att det är ett arbetsredskap som kommunens parkarbetare använder till att luta sig emot. Enligt en statistisk undersökning gjord av SCB visar det sig att i en dylik arbetsgrupp på sex personer är det en som jobbar med att köra omkring i en maskin (ju större desto mer macho). Övriga fem står och lutar sig mot krattor och tittar på, flabbar, röker eller pratar i mobiltelefon. När maskinföraren är klar återvänder hela gruppen till kontoret för ännu en fikapaus och mer porrsurfande.
Ja, hur gick det nu i själva Dansbandskampen? Jodå, även här blev det en succé formidable. Lätt som en plätt gick Carinaz vidare till nästa omgång. Det räckte som väntat med att dom körde sin version av ”Leende guldbruna rövhål”, så var saken biff.
Foto: Sven Rektum/Analpix

Leende guldbruna rövhål
har jag förälskat mig i

Tralala…

Örkelljungas dansbandsdrottning Carina firades med eftertryck under den nattliga återfärden till hemkommunen. Bussen var ju inte riktigt fullsatt. Däremot var de som satt i bussen fulla.
Det var tjo och tjim bland de entusiastiska dansbandsresenärerna. Alkoholhandlaren Sven Sponken på Högkullen hade nämligen i sin tur sponsrat kommunens marknadsföringsresa genom att ställa ett antal dunkar av sin egenproducerade ”Absolut Hemkört” till fritt förfogande för busspassagerarna. Denna utsökta brända och destillerade dryck blandades med medhavt läskeblask och ännu en succé var ett faktum. Dansbandsdrottningen tog sig själv åtskilliga stänkare under den långa nattens färd mot dag.
I gryningen anlände marknadsföringsbussen slutligen till Örkelljunga och chauffören Sven Usling avslutade med en rejäl buskörning bestående av femtioelva ärevarv runt rondellfontänen. Men det var såklart både kommunen och dess dansbandsdrottning väl värda efter denna osedvanligt lyckade marknadsföringskampanj. Drottning Carina var ordentligt i gasen och redigt yr i mössan när hon klev av bussen. Om detta berodde på allt snurrande runt fontänen eller något annat låter vi vara osagt.

Hovreporter: Sven Starkström/ÖN orkbilder@gmail.com 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar