torsdag 11 november 2010

SPRICKA

Spricka i moderattoppen

Efter den interna maktkampen härom veckan inom moderaterna i Örkelljunga om vem man skulle utse som kandidat till ordförandeposten i kommunfullmäktige har en rejäl klyfta uppstått mellan två olika falanger. Den ena fraktionen ville behålla den nuvarande kvinnliga ordföranden, medan den andra satsade hårt på den manlige comebackande politikerveteranen. Omröstningen mellan de två huvudkombattanterna slutade ju oavgjort 5-5, så det blev helt enkelt lottdragning om ordförandeposten.
Hur den gick till är höljt i dunkel. Någon notarius publicus var ju inte närvarande precis och nu finns det t.o.m. vissa insiders som gör gällande att den här lottdragningen var rejält riggad och att det hela absolut inte gick riktigt rätt till. Låt vara hur det vill med den saken, men nu erövrade i alla fall den hårdföre manlige utmanaren ordförandeposten med lottens hjälp.
Sedan dess har inget varit sig likt i den förut så homogena moderattoppen. En präktig spricka har alltså uppstått i den blå makteliten.
moderatblå spricka  
Foto: Sven Smyger/Scandalpix

Örkelljungas starka kvinna i form av kommunalrådet håller helt enkelt på att förlora greppet om sin fullmäktigegrupp. Nu är det nämligen enligt säkra källor väldigt mycket tissel och tassel i korridorerna om vem i flocken som egentligen röstade på vem vid denna famösa votering. Rykten, halvsanningar och rena och skära lögner är i full svang i kommunhuset.
Situationen verkar ohållbar för det blå laget, men utåt håller man naturligtvis masken. Än så länge är det locket på och händerna på täcket som gäller. Men hur länge till orkar Örkelljungas ledande parti hålla skenet uppe och fasaden intakt? Risken är stor att sprickan vidgas ytterligare.


Sven Starkström/ÖN orkbilder@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar